MÓN
Internacional 23/07/2011

La policia busca un còmplice del doble atemptat a Noruega

Les autoritats miren d'esbrinar quin vincle té amb l'extrema dreta el sospitós detingut. Les forces de seguretat busquen un ajudant, però no descarten que ho fes sol

Efe
2 min
Mostres de condol al centre d'Oslo

OsloNo està clar encara si l'home que va provocar la matança a l'illa d'Utoya ho va fer sol o no. És complicat que ho fes sol perquè la bomba d'Oslo va esclatar dues hores abans (va causar 7 morts) i la massacre a l'illa (85 morts, segons l'últim balanç) es fa difícil d'explicar sense cap ajuda. Però totes les hipòtesis estan obertes. De fet, els testimonis del campament juvenil parlen d'un sol assassí vestit de policia i armat que es va anar passejant per l'illa matant les víctimes una a una. Altres fonts asseguren, però, que alguns testimonis haurien identificat un segon sospitós a l'illa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El presumpte autor de l'atac al campament juvenil ha estat identificat com un noruec de 32 anys, proper a l'extrema dreta i, pel que sembla, fonamentalista cristià, que va entrar al recinte amb uniforme de policia. Anders B. Breivik ja ha declarat i està col·laborant amb la policia, segons algunes fonts. Les autoritats miren d'esbrinar quin vincle té amb l'extrema dreta.

Breivik seria el director d'una granja a l'est del país. La policia creu que els últims mesos va poder fer servir la granja per comprar gran quantitat de fertilitzant –que es pot fer servir per fabricar explosius– sense aixecar sospites.

Ensurt a l'hotel

La psicosi de nous atemptats ha fet que la policia detingués aquest dissabte al migdia un home a prop de l'hotel on el primer ministre, Jens Stoltenberg, visitava ferits i familiars pel doble atemptat d'ahir. L'home portava un ganivet. Segons ha explicat ell mateix a la premsa, anava armat perquè no se sent segur després dels atemptats d'ahir. Es descarta que tingui relació amb els atacs de divendres.

stats