MÓN
Internacional 25/07/2011

Breivik va anar apuntant en un diari els preparatius de la massacre

"Tinc prou material per almenys 20 explosions, això serà un escenari de tot o res", va escriure l'autor confés. Avui declara davant el jutge a porta tancada

Redacció
3 min

BarcelonaAnders Behring Breivik, l'autor confés de l'assassinat d'almenys 93 persones a Noruega va explicar en un diari els preparatius del doble atac de divendres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha confirmat que Breivik va publicar el document hores abans dels assassinats. Aquests són alguns extractes del diari inclòs dins el manifest de 1.500 pàgines. Breivik declara aquest dilluns davant el jutge. Ho farà sense la presència de mitjans de comunicació, en contra del que volia ell mateix per tal d'acaparar l'atenció mediàtica.

6 d'abril de 2011 - "Vaig llogar un cotxe (...). Necessitava el cotxe perquè l'endemà tenia una reunió amb el propietari d'una granja."

7 d'abril - "Vaig tenir la reunió informativa amb el propietari, Petter i la seva nòvia Tonje... Petter llogava la finca per dos anys i mig perquè havia d'anar a la presó... En aquest moment jo vivia amb la meva mare, per estalviar el màxim possible."

9 d'abril – "La meva mare em va encomanar un virus i vaig caure malalt per una cosa que més tard va semblar ser una infecció a la gola molt resistent."

25 d'abril – "Finalment m'estava recuperant. M'havia passat un parell de setmanes jugant al Dragon Age II i un parell de jocs nous més. Increïble!"

27 d'abril – "He fet la comanda de l'adob, que em lliuraran la setmana entrant. Abans de fer l'encàrrec, he registrat oficialment la meva empresa com una entitat agrícola, (...) cosa que em permet fer comandes des del proveïdor agrícola noruec."

"La setmana passada a Oslo vaig passar molt temps amb els amics, assistint a diversos esdeveniments socials. Sabia que seria l'última oportunitat, durant molt de temps, m'agradaria gaudir de la seva presència."

"En breu dependria només de les meves 10 targetes de crèdit, amb un crèdit de 29 000."

2 de maig – "He anat a la granja amb el meu recent llogat Fiat Doble, amb tot l'equip i roba que necessitava."

3 de maig – "He construït la campana d'extracció. Era com un pack de muntatge d'IKEA i després d'unes hores ja l'havia acabat."

5 de maig – "He començat a triturar els comprimits d'aspirina, primer amb un morter. Després d'algunes hores les mans em feien mal i m'he adonat que aquest mètode no anava bé per aquella quantitat. He decidit que volia provar un mètode no tradicional abocant els comprimits en un full gran de plàstic a terra, fent servir el meu pes per aixafar-los."

8 de maig - "El fracàs no és una opció per a mi."

14 de maig – "He seguit fent la síntesi d'àcid acetilsalicílic de l'aspirina... Avui és la final d'Eurovisió, m'encanta Eurovisió...! :-) (...) El meu país presenta una porqueria, la contribució políticament correcte, com sempre. Un sol·licitant d'asil de Kènia, interpretant una cançó bongo, molt representatiu d'Europa i del meu país".

26 de maig – "Comprant liquadores, unes 12. Fixes i portàtils, diferents marques per provar-les."

27 de maig – "He començat a aixafar les llavors. He provat els diversos mescladors. (...) He trobat la liquadora perfecta: Electrolux."

6 de juny – "He comprat dues liquadores més. (...) He mirat The Shield, un parell d'episodis cada dia de mitjana."

11 de juny – "He pregat per primera vegada en molt de temps. He demanat a Déu que, si no vol que l'aliança marxista-islàmica aniquili completament la cristiandat europea en els propers cent anys, garanteixi que els guerrers que lluiten per la preservació de la cristiandat europea prevalguin."

13 de juny – "He mirat de fer una prova i he anat a un lloc molt aïllat... He encès la metxa, m'he allunyat, han estat probablement els 10 segons més llargs de la meva vida... BOOM La detonació ha estat un èxit!!! :-)."

25 de juny - "He decidit baixar cap al sud de la ciutat, menjar i comprar menjar xinès per emportar. Hi havia una noia que estava bastant bona."

2 de juliol – "He portat la meva mare a sopar, després he quedat amb l'Axel per prendre un cafè i parlar de política. Oh, com trobava a faltar aquestes discussions... :-)."

15 de juliol – "He agafat el tren a la capital per recollir el cotxe que havia reservat. He agafat un taxi des de l'estació de tren fins a la companyia de lloguer de cotxes. Torno a la granja cap al tard..."

18 de juliol - "Aquesta nit ho he carregat tot a la furgoneta. Encara necessito una corretja. Provat. Esgotat!!! Bon entrenament. Bec 4 batuts de proteïnes al dia per maximitzar la generació dels músculs."

22 de juliol – "Preparant seqüències d'explosions als llocs predeterminats... Tinc prou material per almenys 20 explosions. (...) Això serà un escenari de tot o res... Primer, la festa de disfresses de la tardor, vestit com un oficial de policia, amb insígnies :-). Serà impressionant veure com la gent se sorprèn :-). (...) Nota al marge: Imagino que si la policia em visita els propers dies, probablement pensaran equivocadament que sóc un terrorista, hahaha."

stats