MÓN
Internacional 24/07/2011

Breivik va dir a YouTube: "La 2a Guerra Mundial serà un picnic al costat de la matança que vindrà"

Anders Behring Breivik feia proselitisme a la xarxa de les seves idees d'extrema dreta

Redacció
2 min
Un fragment del vídeo de Breivik

BarcelonaEl presumpte autor del doble atemptat de Noruega, Anders Behring Breivik, feia proselitisme a la xarxa de les seves idees d'extrema dreta. L'home havia penjat a internet un manifest de 1.500 pàgines fent una crida a la violència contra els musulmans i els comunistes. El document està resumit en un vídeo penjat a YouTube que ja ha estat retirat pel portal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el vídeo, d'11 minuts, el jove denuncia el que el qualifica com a "islamització d'Europa" i fa una crida a repetir les "croades" com les que, diu, va empendre el Cid Campeador a València que posa com a exemple.

Breivik també llença un advertiment premonitori: "La Segona Guerra Mundial serà un picnic comparat amb la massacre que vindrà".

Segons els pensaments de Breivik, que fa servir cites de Bin Laden, Obama és un marxista i l'ONU una organització controlada per l'Islam i assegura que "només es pot salvar Europa amb els valors dels nostres avantpassats: honor, sacrifici i martiri".

Aquest dissabte a la nit el seu advocat ha explicat que l'home ha admès els fets i ha qualificat l'acte de "cruel, però necessari".

L'agressor confés, detingut poc després de l'atac al campament juvenil a l'illa d'Utoya, va penjar un document titulat 2083 A European Declaration of Independence, en anglès, en què entre altres coses declarava la "guerra de sang" contra immigrants i marxistes. "Crec que és l'últim text que escriuré. Avui és divendres, 22 de juliol, a les 12.51", acabava el manifest.

Fragments del document es poden veure al vídeo penjat a YouTube on se'l pot veure en posició de tir amb un fusell d'assalt i amb un pedaç al braç on posa "caçador de marxistes". El vídeo original ja ha estat retirat però alguns usuaris n'han penjat més còpies.

Anders Behring Breivik està lligat a grups ultradretans, fonamentalistes cristians i islamòfobs.

stats