REGNE UNIT
Internacional 08/02/2011

La vista per l'extradició d'Assange a Suècia es reprendrà divendres

Els dos primers dies no han estat suficients per a completar l'audiència i el jutge Howard Riddle posposa la decisió

Redacció
1 min
Julian Assange arriba al jutjat londinenc.

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha sortit de la vista després de comparèixer davant del tribunal londinenc de Woolwich durant la segona jornada de la vista per l'extradició a Suècia, des d'on se'l reclama per presumptes delictes d'agressió sexual.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El judici ha començat amb la declaració d'Sven Erik Alhem, exfiscal i testimoni de la defensa. Alhem ha dit que ja s'havia mostrat reticent a tractar el cas, fins i tot abans que els advocats d'Assange contactessin amb ell. L'exfiscal suec desmenteix les acusacions d'alguns crítics suecs i diu que no ha estat "comprat amb diners". Quan se li ha preguntat sobre la conducta de la fiscal Marianne Ny ha respost que estava "totalment en contra dels seus procediments" per haver confirmat el nom d'Assange a la premsa. També li ha retret que utilitzés el terme "acusat" enlloc de "sospitós".

Minuts més tard Alhem ha afegit que no ha d'haver-hi problemes perquè Assange sigui interrogat al Regne Unit, però que primer de tot ha de saber de què se l'acusa exactament.

Tot i això, Alhem també ha dit que si es trobés en el lloc del fundador de Wikileaks, hauria corregut cap a Suècia per "rentar el seu nom".

Si voleu tenir informació minut a minut del procés, el diari britànic The Guardian el segueix de prop.

stats