REGNE UNIT
Internacional 16/02/2011

Assange contracta el polèmic advocat Alan Dershowitz

L'equip legal del fundador de Wikileaks ha demanat a l'advocat nord-americà que el defensi davant els intents de la fiscalia per extradir-lo als EUA

Redacció
1 min
Julian Assange arriba als jutjats de Belmarsh.

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha contractat el polèmic advocat nord-americà Alan Dershowitz perquè el defensi davant la justícia dels Estats Units. El govern nord-americà intenta reunir proves per forçar l’extradició d’Assange al país i el seu equip legal ha demanat a Dershowitz que freni els intents dels fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Alan Dershowitz ha guanyat 13 dels 15 casos d’assassinat i intent d’assassinat que ha defensat durant la seva cerrera. Un dels més famosos va ser el 1995, quan va aconseguir l'absolució l’exjugador de futbol americà OJ Simpson, que va ser acusat de matar la seva exparella Nicole Brown i el seu amic Ron Goldman. Dershowitz també va tenir èxit en el judici contra l’aristòcrata britànic Claus von Bülow, acusat d’assassinar la seva dona el 1982. Però no tot han estat triomfs. Dershowitz no va aconseguir que es revoqués la condemna a l’exboxejador Mike Tyson, que el 1992 va violar Desiree Washington. Ni tampoc va evitar la sentència contra Patty Hearst, l’hereva de l’imperi periodístic nord-americà Hearst, el 1978 per terrorisme.

stats