REGNE UNIT
Internacional 07/02/2011

La defensa diu que Assange podria ser executat si és extradit a Suècia i després als Estats Units

L'advocat del fundador de Wikileaks reitera que hi ha un gran risc de "vulnerar de forma flagrant la justícia" si se'l jutja per delictes sexuals a Suècia

Agències
1 min
Julian Assange abans d'entrar al judici.

BarcelonaEl judici al Regne Unit per l'extradició de Julian Assange a Suècia ha començat avui enmig d'un gran cercle mediàtic que espera saber què li espera al fundador de Wikileaks. Acusat per delictes sexuals contra dues dones a Suècia, l'australià Julian Assange sabrà aquesta setmana si haurà de tornar a Suècia i afrontar les penes o bé romandre al Regne Unit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'advocat d'Assange ha reiterat durant el judici que hi ha un gran risc de "vulnerar de forma flagrant la justícia" si se'l jutja per delictes sexuals a Suècia. La defensa, liderada per l'advocat Geoffrey Robertson, creu que el seu client podria exposar-se, un cop al país, a un judici mediàtic. També considera que Suècia el podria extradir als Estats Units i després podria haver d'enfrontar-se a tortures o fins i tot a la pena de mort.

L'equip de la defensa ha reiterat que "desitjava" poder cooperar amb les autoritats sueques perquè el procés d'extradició no fos necessari.

Robertson també ha volgut mostrar la contradicció de termes de la llei sueca sobre el concepte de "violació de menor importància", que no involucra la coacció, la força o la falta de consentiment.

stats