MÓN
Internacional 07/03/2011

Atac informàtic a gran escala contra el ministeri francès d'Economia

Els pirates han entrat a més de 150 ordenadors del govern francès. Han atacat documents del G20 i d'altres afers internacionals, segons explica 'Paris Match'

Efe
1 min

ParísUn atac informàtic a gran escala ha afectat durant setmanes el ministeri francès d'Economia i, concretament, funcionaris encarregats de la presidència francesa del G20, segons publica avui la premsa i ha confirmat el govern mateix.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac va començar el desembre i es va allargar fins el cap de setmana passat. Va afectar més de 150 ordenadors del govern francès, i es va centrar en documents del G20 i d'altres afers internacionals, segons explica Paris Match.

El ministre del Pressupost, François Baroin, ha assegurat que hi ha diverses "pistes" pendents de confirmar sobre l'origen d'aquest atac "espectacular", el primer d'aquestes dimensions contra l'administració francesa. Segons Baroin, els pirates provenen "probablement" de l'estranger. També ha afegit, en declaracions a la ràdio Europe 1, que segons les dades de què disposa l'atac no ha arribat als expedients fiscals de particulars.

stats