Internacional 01/03/2011

Àustria congela els béns de Gaddafi i la seva família

Malgrat que la xifra encara no s'ha pogut confirmar, fonts bancàries treballen amb una xifra 1.200 milions i asseguren que probablement augmentarà considerablement conforme se segueixi investigant

Efe
1 min

VienaEl Banc d'Àustria, ÖNB, ha ordenat congelar els béns que posseeixen al el país els membres de la família Gaddafi i els seus afins, afectats per les sancions de la Unió Europea. "El Banc Nacional ha emès avui un decret perquè es congeli el conjunt dels béns de les persones incloses en les sancions de la UE", ha informat l'entitat austríaca. D'aquesta manera, el banc emissor respon a una informació apareguda en el diari Wiener Zeitung sobre l'existència en comptes austríacs d'un patrimoni de 1.200 milions d'euros pertanyent a Gaddafi i el seu entorn més proper.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No obstant això, el Banc d'Àustria no ha pogut confirmar aquesta xifra i només ha certificat l'existència al país de 1.200 milions d'euros en dipòsits provinents de Líbia, encara que va matisar que no es pot establir encara quina part d'aquests diners està a nom de les persones sotmeses a les sancions comunitàries. La UE ha aprovat també l'embargament a l'exportació d'armes, la congelació dels actius en sòl comunitari del líder libi, Muammar al-Gaddafi, i el seu entorn i la prohibició de visats per entrar en territori comunitari. Fonts bancàries asseguren que segurament aquesta quantitat de 1.200 milions augmentarà considerablement conforme se segueixi investigant.

stats