BÈLGICA
Internacional 29/03/2011

Bèlgica iguala el rècord de l'Iraq després de 289 dies sense govern

La manca d'acords entre els flamencs i els francòfons han portat el país a una crisi política que va començar el 13 de juny, després de les eleccions generals

Redacció
1 min
Joves manifestants protesten contra la crisi política belga

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Bèlgica ha igualat el rècord mundial després de 289 dies sense govern després de les eleccions generals. La crisi política belga ha assolit la xifra rècord que fins ara la tenia l'Iraq, on els governants van tardar 249 dies a arribar a un acord per formar l'executiu i 40 dies més perquè el govern estigués completament format i els membre del gabinet prestessin jurament. El 13 de juny del 2010 es van celebrar els comicis a Bèlgica, des de llavors els partits flamencs continuen exigint l'autonomia regional i els partits francòfons continuen rebutjant aquesta proposta. Aquesta divisió podria protar el país a una divisió entre el nord i el sud.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La situació beneficia el partit Nova Alainça Flamenca, que va guanyar les eleccions legislatives a Flandes i que advoca per independitzar-se de Bèlgica. El líder flamenc, Bart de Wever, està reforçant la seva posició política dia rere dia i les enquestes ja li donen una aprovació del 57% entre la ciutadania. Tot i això, De Wever no és vist igual pels demòcratacristians flamencs, que el critiquen per no poder arribar a un acord amb els francòfons.

stats