ITÀLIA
Internacional 13/11/2011

Itàlia prepara a corre-cuita l'era postBerlusconi

El president de la república arranca les consultes perquè Mario Monti sigui el nou primer ministre. S'espera que l'economista i excomissari europeu sigui designat líder del nou govern tecnòcrata avui mateix

Ara
1 min
Celebracions ahir a Roma per la dimissió del Cavaliere. AFP

BarcelonaAmb la dimissió del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, Itàlia gira full. Aquest diumenge arranca el període de consultes del president d'Itàlia, Giorgio Napolitano, per determinar si es forma un govern tècnic o bé es convoquen eleccions anticipades. Si es confirma la primera opció, la més probable, s'espera que l'encarregat de liderar aquest nou gabinet sigui l'excomissari europeu i economista, Mario Monti. Un altre tecnòcrata al poder d'un país europeu sumit en la crisi del deute. Lukàs Papadimos, nou primer ministre grec i també economista, va jurar el càrrec divendres davant del president grec.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sortida del Cavaliere arriba després que el Parlament italià aprovés dissabte a la tarda el pla anticrisi exigit per la Unió Europea per 380 vots a favor, 26 en contra i dues abstencions, tal com ho va fer el Senat divendres.

stats