MÓN
Internacional 09/05/2011

Berlusconi vol que el Parlament italià investigui els jutges que l'encausen

El primer ministre italià pretén “esbrinar si dins de la magistratura hi ha una associació amb fins delictius”. Segons Berlusconi, els jutges que l'investiguen “són sempre els mateixos”

Efe
2 min
Una dona mostra un cartell amb la frase "Jo estic amb la justícia" a davant dels jutjats de Milà / REUTERS

MilàEl primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, ha anunciat aquest dilluns que ha decidit demanar la constitució d'una comissió parlamentària que investigui si a la magistratura italiana hi ha una "associació amb fins delictius". Després d'arribar al tribunal de Milà amb cotxe oficial i sense fer declaracions, el mandatari s'ha adreçat als periodistes als passadissos del Palau de Justícia, on ha comparegut per primera vegada amb motiu del judici del cas Mills, en què està imputat per suposada corrupció judicial. 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hi ha una sol·licitud en el si del meu partit d'una comissió d'investigació per esbrinar si dins de la magistratura hi ha una associació amb fins delictius. Els jutges que m'investiguen són sempre els mateixos", afirma Berlusconi. "No és veritat que estigui en contra de tots els magistrats. Estic agraït amb aquells que han considerat infundades les acusacions cap a la meva persona per part dels que volen utilitzar el dret com una arma política contra mi", ha afegit el cap del govern italià. 



El primer ministre ha volgut, en canvi, desmarcar-se de la iniciativa d'un membre del seu partit, Roberto Lassini, que ha distribuït cartells que deien "Fora les Brigades Roges de les fiscalies", en referència al grup terrorista italià que a la dècada dels 70 va assassinar el primer ministre Aldo Moro. Berlusconi considera inadequada la comparació dels fiscals amb els terroristes i ha indicat que cal inclinar-se davant les figures "heroiques" dels magistrats assassinats pel terrorisme. 



Berlusconi nega haver conegut Mills

El cas Mills és un afer en què Berlusconi està acusat de pagar 600.000 dòlars al seu antic advocat, el britànic David Mills, a canvi que aquest falsegés un testimoni en dos judicis de finals dels anys noranta per permetre que el mandatari quedés absolt. Aquest cas "és el pitjor de tots” ha dit Berlusconi, en referència als casos Mediaset, Mediatrade i Ruby, afers que també li han portat problemes judicials. “És ridícul, paradoxal i increïble que l'Estat italià gasti tants diners en un procés així: no hi ha causa i no hi ha prova de l'ingrés dels diners", ha indicat el primer ministre. "No recordo haver conegut Mills. No el vaig reconèixer quan el vaig veure en una fotografia", ha afegit Berlusconi, que ha dit que aquest procés segueix endavant només perquè és contra la seva persona. 


Espectacle mediàtic al tribunal


El cap del govern italià ha aprofitat la presència dels nombrosos periodistes al Palau de la Justícia de Milà per repartir còpies dels extractes del llibre Viaggio in un'Italia diversa del conegut presentador de televisió Bruno Vespa, en què ofereix la seva versió dels fets i nega les acusacions llançades per la Fiscalia. A l'arribada del mandatari s'han viscut moments de tensió, quan el president de l'associació Moviment per la Justícia Robin Hood, Pietro Palau Giovanetti, ha increpat els seguidors del mandatari presents a l'exterior del tribunal de Milà i posteriorment ha estat apartat de la zona pels agents de seguretat.

stats