Itàlia
Internacional 13/12/2010

Berlusconi demana unitat al Parlament per mantenir l'estabilitat política en temps de crisi

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha fet un discurs avui a la Cambra dels diputats per preparar el terreny de cara a demà, quan haurà d'encarar-se segurament a un dels dia més durs de l'última legislatura.

Agències
2 min
El primer ministre italià saluda al Senat

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } Berlusconi haurà de superar una moció de cencura a la Cambra dels diputats i una moció de confiança al Senat. Al Senat podria aconseguir la majoria, amb els diputats ho té més difícil. I és a la cambra baixa on ha demanat confiança per mantenir la unitat, i si no és així, l'única possibilitat seran les eleccions, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Berlusconi ha apel·lat sobretot als diputats escindits del seu partit, el Poble de la Llibertat (PDL), i que van formar el grup Futur i Llibertat liderat per Gianfranco Fini. El primer ministre també a donat la mà al moderats –demòcrata cristians de Pierferdinando Casini– per aconseguir una “majoria més amplia” i als liberals –de Paolo Guzzanti–, als qui ha promès “noves privatitzacions”.

El Parlament –constituït per la Cambra dels diputats i el Senat– “respecta la voluntat dels italians”, ha dit el Cavaliere, que ha continuat: “hem d'estar tots units ja que una crisi al buit” seria una crisi molt greu “vista la situació econòmica” i sobretot “una traïció a l'electorat italià”. Berlusconi ha acusat a “aquelles forces que voldrien portar el país a un espirat de decreixement”.

En resum, ha afirmat que “les critiques són possibles” però no “el trencament, la divisió” i ha insistit que “tot es pot fer, menys trair el mandat dels electors”. I ha acabat, grandiloqüent: “el nostre país no és només una part d'Europa, sinó que podria ser la solució als problemes europeus” d'aquí a fer pensar als senadors que “un acte de bogeria política, seria l'obertura d'una seriosa crisi”. Encara que, en qualsevol cas, el primer ministre italià està convençut que “el poble italià sabrà valorar els mèrits i les responsabilitats” en unes futures eleccions.

stats