BIELORÚSSIA
Internacional 19/12/2010

Una manifestació contra el president al centre de la capital marca el final de la jornada electoral

El sondeigs donen la victòria en les presidencials a Aleksandr Lukaixenko, al poder des del 1994, tal com es preveia. Milers de persones protesten contra la seva reelecció

Reuters
1 min
Manifestants contraris a Lukaixenko al centre de Minsk.

Minsk p { margin-bottom: 0.21cm; } Els atacs policials contra l'oposició han marcat el final de la jornada electoral a Bielorússia, on els sondeigs oficials ha donat la victòria al president del país des de fa setze anys, Aleksandr Lukaixenko. Tal com estava previst, el líder bielorús ha aconseguit el quart mandat amb més del 79% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al centre de Minsk, la capital del país, la policia ha carregat contra una setantena de manifestants contraris a la reelecció de Lukaixenko que es dirigien a la plaça d'Octubre a una concentració que ha aplegat milers de persones. Les forces de seguretat han ferit i han deixat inconscient el líder d'aquest grup, que és també un dels candidats de l'oposició.

Segons un sondeig no oficial fet pels mateixos opositors, Lukaixenko ha superat només el 30% dels vots, mentre que el primer candidat a l'oposició n'ha obtingut el 18%.

stats