NORUEGA
Internacional 04/01/2012

L'autor de la matança d'Utoya "no té problemes psicològics", segons un nou equip de psiquiatres

L'equip d'experts que analitza Anders B. Breivik a la presó destaca que no té desordres neuronals, a diferència del primer grup de psiquiatres que li va fer un estudi preliminar

Agències
1 min
El monstre d'utuya L'ultradretà noruec Anders Behring Breivik va perpetrar una massacre a l'illa d'Utoya impulsat per la seva islamofòbia.

OsloL'autor de la matança d'Oslo i Utoya, Anders Behring Breivik, "no té problemes psicològics". És a la conclusió que ha arribat un equip de quatre psiquiatres que l'estudia en el centre d'internament on està custodiat a l'espera del judici per crims terroristes previst pel 16 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquest equip –que ha entrevistat l'autor confés de la mort de 77 persones el 22 de juliol un total de tretze persones–, Breivik no té problemes depressius ni pateix esquizofrènia. Per aquest motiu considera que tampoc s'ha de témer pel seu suïcidi ni administrar-li medicació per controlar el seu estat anímic.

El 29 de novembre, dos psiquiatres nomenats pel tribunal d'Oslo que porta el cas van concloure que Breivik patia "esquizofrènia paranoica" i que no se'l podia considerar plenament responsable dels atacs.

La defensa no vol que se li facin més proves

En una carta feta pública aquest dimecres pel tribunal d'Oslo, els advocats de Breivik demanen que no se sotmeti a Breivik a cap altre examen psiquiàtric, informa l'agència France Presse.

stats