Crisi a la UE
Internacional 02/12/2011

Cameron i Sarkozy: un matrimoni amb problemes

Cristina Mas
1 min

BarcelonaDesprés d'haver protagonitzat un bany de multituds fa uns mesos a Bengasi, la ciutat rebel de Líbia, després de la caiguda de Trípoli i amb Gaddafi encara per capturar, el president francès, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre britànic, David Cameron, han tingut aquest dimarts a París un dinar a porta tancada per abordar la crisi de l'eurozona. No hi ha hagut roda de premsa conjunta ni declaracions en sortir de l'Elisi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sarkozy intenta convèncer el premier perquè no paralitzi la sortida que París i Berlín volen per a l'euro: un nou tractat europeu que obligui tots els països a l'austeritat, sota una estricta supervisió de Brussel·les. La configuració d'un "nucli dur" de l'euro, al voltant de París i Berlín, reduiria la influència de la Gran Bretanya, que està fora de l'euro, dins la Unió. Merkel i Sarkozy volen començar la reforma a la propera cimera de l'euro, el 9 de desembre.

Cameron ja fa temps que apunta que en cas de reobertura dels tractats que fixen el funcionament de la UE, ell voldrà renegociar les competències que el Regne Unit té transferides a Brussel·les, entre les quals hi ha les d'ocupació. Aquesta demanda frena les aspiracions de París i Berlín de tirar endavant una reforma en profunditat del funcionament de la UE.

stats