Regne Unit
Internacional 16/02/2012

Cameron defensa la unitat del Regne Unit a Edimburg

David Cameron diu que creu en el Regne Unit amb "el cap, el cor i l'ànima". El primer ministre britànic ha admès que Escòcia podria sortir-se'n sola, però desitja que els escocesos votin 'no' al referèndum per la independència

Ara
1 min
El primer ministre britànic de visita a la localitat escocesa de South Queensfary, aquest dijous. / DAVID MOIR / REUTERS

BarcelonaEl primer ministre britànic David Cameron ha defensat avui la unitat del Regne Unit en la seva visita a Edimburg. Cameron ha dit que seria "profundament trist" si Escòcia es convertís en un país independent.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Davant la perspectiva del referèndum d'independència que el govern escocès, liderat per Alex Salmond, preveu celebrar el 2014, Cameron ha admès que Escòcia podria sortir-se'n sola, però ha dit que creia en el Regne Unit amb "el cap, el cor i l'ànima". "No dic que Escòcia no podria sortir-se'n, és clar que podria, igual que Anglaterra –però espero que això no passi", ha declarat a la BBC.

"Hem aconseguit molt plegats, podem continuar aconseguint grans coses junts, així que espero que, quan arribi el moment, els escocesos votin per quedar-se a la nostra llar compartida", ha declarat.

El primer ministre britànic també ha donat a entendre que la independència escocesa tindria implicacions per la pertinença del Regne Unit a la Unió Europea i l'OTAN.

El primer ministre escocès, Alex Salmond, ha dit que els arguments de Cameron eren "gastats".

stats