REGNE UNIT
Internacional 26/03/2012

Cameron publica la llista dels donants amb qui va sopar a Downing Street per 60.000 euros el cobert

El primer ministre britànic es va reunir tres vegades a la residència oficial amb una parella de multimilionaris, un banquer, un extresorer del partit i un advocat. Van pagar almenys 60.000 euros per poder sopar amb el 'premier'

Efe
2 min
El primer ministre britànic, David Cameron. REUTERS

LondresEl govern britànic ha revelat finalment la llista dels donants del Partit Conservador que van ser convidats a sopar a la residència oficial del primer ministre, David Cameron. Després de la dimissió diumenge de Peter Cruddar, un dels tresorers dels 'tories' que oferia contacte directe amb Cameron a canvi de donacions, el primer ministre es va veure forçat a reconèixer diumenge –després d'haver-ho negat 24 hores abans– que havia convidat a sopar alguns donants a la seva residència oficial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una parella de multimilionaris, un banquer, un extresorer del partit i un advocat van ser els convidats d'honor que van pagar almenys 60.000 euros al partit per poder-se reunir amb Cameron a 10 Downing Street. Es tracta de l'extresorer Michael Spencer i la seva dona, a més del multimilionari David Rowland (que va donar dos milions de lliures a l'actual 'premier' per a la seva campanya de 2010), l'advocat Ian Taylor i el banquer Andrew Feldman. Una llista curta per qui esperava desenes de "socis col·laboradors". A més, el Partit Conservador s'ha compromès a difondre cada trimestre els detalls de les transaccions entre membres del govern i donants del seu partit.

Una nova polèmica per als 'tories'

Cruddas, un dels tresorers dels conservadors, va dimitir diumenge després que el 'Sunday Times' revelés que van gravar en secret una conversa de Cruddar amb periodistes d'aquest dominical que es feien passar per donants i en què oferia accés al primer ministre a canvi de grans quantitats de diners.

Davant de la polèmica, fonts de Downing Street van dir en un primer moment que no difondrien els detalls de les persones convidades a sopar amb Cameron, al·legant que es tractava de trobades "privades".

De totes maners, poques hores després, Cameron van anunciar que havia sopat amb donants "importants" del Partit Conservador tres vegades des que va esdevenir primer ministre el maig de 2010.

stats