ITÀLIA
Internacional 23/01/2012

Camioners i taxistes paralitzen Itàlia en protesta per les reformes de Monti

Les mesures contra la crisi del nou primer ministre inclouen una pujada dels impostos sobre la gasolina i dels peatges, i un augment de les llicències per a taxis

Efe
2 min
Diversos camions bloquegen un peatge a l'autopista A1 a Caserta, a Itàlia, aquest dilluns. / CESARE ABBATE / EFE

RomaEls camioners italians bloquegen, des de primera hora del matí, les principals autopistes del país. Ho fan per protestar contra les mesures del govern per acabar amb la crisi, com la pujada de la gasolina. D'altra banda, els taxistes també han convocat per avui una vaga contra l'augment de les llicències en el sector, inclòs en el paquet de liberalitzacions presentat divendres passat per l'executiu de Mario Monti.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Camioners en peu de guerra

Des d'aquesta nit, els camioners s'han concentrat amb els seus vehicles a 60 punts de peatge de les principals autopistes italianes, tot bloquejant la circulació i permetent el pas dels vehicles només per un carril, cosa que està provocant embotellaments importants.

La mobilització dels camioners va començar a Sicília, on durant alguns dies hi ha hagut escassetat d'aliments i, fins i tot, es va arribar a acabar la gasolina a tota l'illa, ja que es va deixar de distribuir; posteriorment, la protesta s'ha estès a tota Itàlia.

Els camioners, que han anunciat cinc dies de mobilitzacions, protesten per la decisió del govern tecnòcrata de Mario Monti d'augmentar els impostos sobre la gasolina, cosa que n'ha elevat el preu, així com per la pujada dels peatges a les autopistes que recorren cada dia.

Els camions bloquegen, ara mateix, diversos punts de l'autopista A1, entre Roma i Nàpols, així com també s'han concentrat en vàries carreteres de les regions del sud com la Campània, la Pulla i Calàbria.

Trobar un taxi: missió impossible

Avui també està prevista la vaga convocada pels taxistes, que no circularan entre les 8 del matí i les 22 hores del vespre a cap ciutat italiana.

Aquest col·lectiu, que ja havia protagonitzat diverses aturades no autoritzades la setmana passada, demana una nova reunió amb el govern per discutir el decret de liberalitzacions que preveu la pujada de les llicències.

Davant l'absència de taxis, l'ajuntament de Roma ha posat a l'aeroport Leonardo da Vinci un servei d'ajuda als passatgers, per indicar-los amb quins transports poden arribar a les seves destinacions.

stats