LÍBIA
Internacional 28/02/2011

Clinton demana a Ginebra que s'adoptin "mesures concretes per lluitar contra la intolerància" a Líbia

La secretària d'Estat nord-americana diu al Consell de Drets Humans de l'ONU que s'abandonin els debats retòrics i es facin "passos concrets i tangibles de forma imminent" per ajudar la població civil

Redacció
1 min
Hillary Clinton sota la cúpula de Barceló a Ginebra. AFP

BarcelonaHillary Clinton, la secretària d'Estat nord-americana, ha parlat avui al Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra i ha demanat que hi hagi un "crit unànime" per aturar la violència del president libi, Muammar al-Gaddafi. Clinton ha assegurat que el dictador està utilitzant mercenaris contra la seva gent i demana a tot el Consell que intenti ajudar a "les organitzacions civils".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Demana al Consell que estudiï poder actuar en "emergències per protegir els drets humans". I tal i com va dir el president dels Estats Units durant el cap de setmana, recorda que "no descarta cap opció".

Clinton ha fet un anàlisi de les revoltes al món àrab tot emfatitzant "la importància dels joves". Adverteix als líders d'aquests governs que escoltin els seu crit perquè "ara ja tenen mecanismes per saber què passa arreu del món".

"És un moment d'esperança i també un moment de canvi per a tots", a conclòs.

Estats Units es va incorporar al Consell de Drets Humans de l'ONU el 2009, tan bon punt Barack Obama va accedir a la presidència del país.

stats