ITÀLIA
Internacional 16/01/2012

Els amos del Costa Concordia afirmen que el capità "va cometre errors"

El president de l'empresa atribueix el naufragi a un "error humà", i defensa que el buc va passar controls de seguretat aquest novembre. La recerca de supervivents s'ha suspès temporalment perquè el vaixell s'ha començat a moure

Ara
1 min

BarcelonaEls amos del creuer Costa Concordia han fet una conferència de premsa aquest matí, en què han demanat perdó personalment i han estès les seves condolències als familiars de les víctimes i a tots els afectats. No hi ha prou paraules per descriure el "patiment" que senten per la tragèdia, ha dit el president i conseller delegat de l'empresa Costa Crociere, Pier Luigi Foschi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Foschi ha afirmat que el naufragi va ser degut a un "error humà" del capità, Francesco Schettino, actualment detingut, que "no va respectar el reglament". També ha defensat l'historial de seguretat del vaixell, que va passar satisfactòriament els controls que se li van fer aquest novembre.

Els propietaris han reiterat que la primera prioritat és ajudar els passatgers, i han afirmat que la segona és avaluar l'impacte mediambiental de l'accident. Un cop estiguin segurs que no hi ha danys per al medi ambient, "pensarem en moure el buc", ha dit Foschi.

Operacions suspeses perquè el vaixell es mou

D'altra banda, els equips de rescat que continuen treballant al Costa Concordia per buscar els 15 desapareguts han hagut de suspendre les seves operacions perquè el vaixell ha començat a moure's lentament cap al fons, segons oficials locals.

stats