REGNE UNIT
Internacional 30/05/2012

Detenen l'exportaveu del primer ministre britànic David Cameron per perjuri

Andy Coulson és sospitós d'haver mentit quan va declarar que desconeixia les escoltes telefòniques del diari 'News of the World'

Acn
1 min
Andy Coulson el 10 de maig. EFE

LondresLa policia d'Escòcia ha detingut aquest dimecres l'exportaveu del primer ministre britànic David Cameron per un presumpte delicte de perjuri. Andy Coulson és sospitós d'haver mentit en la seva declaració durant el judici celebrat el 2010 en relació amb les escoltes il·legals del diari 'News of the World'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant aquell procés, Coulson –que en aquell moment treballava per a Cameron– va negar tenir "cap coneixement" de pràctiques il·legals comeses pels periodistes mentre va ser director del rotatiu. No obstant això, havia assegurat que assumiria "la responsabilitat" del delicte. Al mes de gener del 2011 Coulson va dimitir com a cap de comunicació de Cameron després que la policia reobrís el cas.

Presumptament, 'News of the World' va espiar el polític escocès Tommy Sheridan, que s'ha encarregat de la seva pròpia defensa.

Coulson ha sigut interrogat durant dos dies a l'alt tribunal de Glasgow per Sheridan, que va presentar proves documentals que demostrarien que havia sigut dues vegades blanc de Glenn Mulcaire, un detectiu privat contractat pel diari l'any 2004, segons informa el rotatiu britànic 'The Guardian'.

Altres membres de la família Sheridan, com la seva mare, Alice, i els seus col·laboradors, també haurien sigut espiats per Mulcaire.

stats