MÓN
Internacional 12/08/2011

Detingut un jove de 22 anys implicat en l'última mort causada pels disturbis al Regne Unit

Se l'acusa d'assassinat però també de robatori i disturbis per la seva participació en els aldarulls de dilluns al barri d'Ealing, que van acabar amb la vida d'un home de 68 anys

Agències
1 min
La MetPolice ja ha detingut més de mil persones a Londres / ACN

LondresLa policia ha detingut aquest divendres un jove de 22 anys en relació amb la mort de Richard Mannigton Bowes, un home de 68 anys que va ser atacat dilluns durant els aldarulls mentre intentava apagar un foc al barri d'Ealing, a l'oest de Londres. El detingut està en custòdia de la policia en una comissaria de l'oest de la ciutat, i està acusat d'assassinat, disturbis i robatori. La víctima, Mannigton Bowes, és el quart mort per culpa dels disturbis, després que perdessin la vida tres nois que protegien un negoci a Birmingham. A més, un jove de 26 anys va aparèixer mort per un tret dins d'un cotxe a Crydon, sense que estigui clar si té a veure amb els aldarulls. Scotland Yard ja ha detingut 1.051 persones només a Londres des de l'inici dels aldarulls. A Birmingham, la policia ha detingut 445 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia arreu d'Anglaterra està portant tots els detinguts als tribunals, on com a norma general no se'ls garanteix llibertat sota fiança. De fet, a Londres, el tribunal de primera instància que rep els casos –que té poders per condemnar a multes de fins a 5.000 lliures i sis mesos de presó– remet els detinguts al Crown Court, que té capacitat de fer sentències de presó més dures. Els jutges estan mantenint una estratègia dura amb tots els detinguts pels disturbis, en una línia similar al que ja va anunciar el primer ministre britànic, David Cameron, que va dir que tothom que fos demostrat culpable aniria a la presó.

stats