DINAMARCA
Internacional 29/12/2010

Cinc detinguts acusats de preparar un atemptat contra el diari de les vinyetes de Mahoma

Una operació conjunta de les policies sueca i danesa acaba amb cinc detinguts que es proposaven atacar la seu del rotatiu danès que va satiritzar la religió islàmica

Reuters
1 min

Copenhaguen p { margin-bottom: 0.21cm; } Les policies danesa i sueca han detingut en una operació conjunta cinc persones que preparaven un atemptat contra la seu del diari danès Jyllands-Posten, que el 2005 va publicar unes caricatures polèmiques del profeta Mahoma. Quatre d'ells han estat arrestats a prop de la capital danesa, Copenhaguen, mentre que l'altre ha estat detingut a Suècia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els serveis secrets i de seguretat de Dinamarca han vinculat algunes de les detencions a un grup islamista amb connexions “a xarxes de terrorisme internacional” i han afegit que hi poden haver més detencions. En aquesta mateixa línia, el ministeri de Justícia danès ha assegurat que els cinc arrestats en l'operació policial preparaven l'intent d'atemptat més seriós fins ara en aquest país. El seu objectiu era entrar en un edifici de Copenhaguen on hi ha la seu de diversos rotatius, entre les quals hi ha Jyllands-Posten, i matar tantes persones “com fos possible”. Les autoritats sueques han assegurat que les detencions en l'operació policial no tenen res a veure amb l'atemptat a Estocolm de l'11 de desembre.

El diari danès Jyllands-Posten va provocar fa cinc anys protestes violentes a diversos països de religió musulmana, després de publicar unes vinyetes satíriques amb l'Islam i amb el rostre del profeta Mahoma.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats