DINAMARCA
Internacional 11/05/2011

Dinamarca restableix els controls fronterers

El govern acorda amb l'extrema dreta danesa una mesura per controlar les duanes a la frontera amb Alemanya i Suècia quan la UE debat la llei Schengen

Afp
1 min
L'Eurocambra debat la llei Schengen

Copenhaguen p { margin-bottom: 0.21cm; } Dinamarca restablirà els controls fronterers amb Alemanya i Suècia després que el govern hagi acordat la mesura amb l'extrama dreta danesa. “Hem arribat a un acord per reintroduir els controls de duanes a les fronteres el més ràpid possible”, ha anunciat el ministre de finances danès, Claus Hjort Frederiksen. La mesura, que es preveu que es comenci a aplicar d'aquí dues o tres setmanes, significarà els controls a la frontera amb Alemanya, als ports i al pont d'Oresund, que uneix Dinamarca amb Suècia i arriba en ple debat spbre la llei Schengen a la UE. La Comissió Europea proposarà demà noves possibilitats per reintroduir els controls temporalment, després de la petició de França i Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La idea de restablir els controls ha estat promoguda pel Partit del Poble Danès, d'extrema dreta, i el seu líder, Pia Kjaersgaard, per “lluitar contra la immigració il·legal i el crim organitzat”. El ministre Frederiksen ha assegurat que “en els darrers anys, hem vist un augment del crim transfronterer i la nova mesura ha de frenar aquest problema”. A partir d'ara, el govern danès construirà noves instal·lacions a la frontera amb Alemanya, amb nous equips electrònics i identificadors de matrícules.

stats