Internacional 17/06/2012

Els grecs comencen a votar amb normalitat i calma absolutes

El conservador Andonis Samaràs, un dels favorits, afirma que demà "Grècia començarà una nova etapa"

Efe
1 min

AtenesLa jornada electoral grega transcorre en calma hores després de l'obertura dels col·legis electorals. Els resultats poden condicionar la permanència del país a l'eurozona. Segons els mitjans grecs, es tracta dels comicis més importants des de la caiguda de la dictadura.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les eleccions han començat amb normalitat. Els treballadors dels ajuntaments, les regions i el ministeri de l'Interior són al seu lloc. Tot és normal i transcorre com va ser planejat", afirmava el ministre d'Interior, Andonis Manitakis, dues hores després de començar les votacions.

El líder polític més matiner ha sigut el conservador Andonis Samaràs, un dels favorits per guanyar les eleccions, el qual ha dipositat el seu vot a la localitat de Pylos, al sud del Peloponès. Després de votar, ha afirmat que aquestes eleccions són "crucials" per al futur del país i que demà "Grècia començarà una nova etapa".

Les urnes es tancaran a la set de la tarda, hora local. Els primers resultats estan previstos a dos quarts de deu de la nit.

stats