Internacional 25/02/2011

Els Estats Units i la Unió Europea es veuen pressionades a imposar sancions a Líbia

La UE s'està preparant per imposar una zona d'exclusió aèria a Líbia, a l'espera de la possible decisió de l'ONU, i l'OTAN ha convocat una reunió d'urgència per aquesta tarda a Hongria

1 min
Els seients buits dels diplomàtics libis durant una sessió especial del Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra.

La UE s'està preparant per imposar una zona d'exclusió aèria a Líbia, a l'espera d'una possible decisió del Consell de Seguretat de l'ONU al respecte, segons la informació d'una font diplomàtica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'objectiu serà impedir que els avions militars libis puguin operar i atacar els manifestants que protesten contra el règim de Muammar al-Gaddafi.

"La UE està preparada per donar suport en tot el que les Nacions Unides decideixi", ha assegurat una font diplomàtica a EFE. També ha explicat que l'assumpte, de totes maneres, no figura en l'agenda de la reunió de ministres europeus de Defensa als afores de Budapest.

El president nord-americà, Barack Obama, va parlar ahir amb el primer ministre britànic, David Cameron, l'italià, Silvio Berlusconi, i el president francès, Nicolas Sarkozy, per coordinar esforços i articular una resposta conjunta i immediata per parar la crisi a Líbia.

El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussem, ha anunciat aquest matí a Reuters que l'Aliança estudiarà aquesta tarda com pot ajudar en l'evacuació de ciutadans europeus a Líbia i en l'assistència humanitària a la població.

stats