Itàlia
Internacional 02/12/2010

Fini s'uneix a l'oposició de centre contra Berlusconi

El grup parlamentari Futur i Llibertat (FLI), liderat per Gianfranco Fini i tres partits opositors més de centre dreta han reiterat la seva petició que el primer ministre Berlusconi dimiteixi, i han anunciat seva intenció de presentar una nova moció de censura contra l'executiu

Laia Gordi
1 min
Silvio Berlusconi a les conferències de l'OSCE

BarcelonaLa iniciativa se suma a la moció de censura ja presentada pels partits progressistes a l'oposició, el Partit Demòcrata (PD) i l'Itàlia de Valors (IDV) que es votarà el proper 14 de desembre a la Cambra dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De fet, el dia 14 serà una jornada clau per la legislatura de Berlusconi ja que mentre el Senat vota una moció de confiança al govern, a la Cambra dels Diputats es votarà la moció de censura presentada per PD i IDV.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Al Senat la victòria de Berlusconi sembla assegurada, ja que manté la majoria amb el suport de la Lliga Nord, mentre a la Cambra de Diputats la situació serà més difícil. Ara per ara, Berlusconi té la majoria del parlament en contra. El moviment de Fini és per molts la fitxa que faltava per moure per fer escac al rei.

Berlusconi ha tatxat l'iniciativa "d'irresponsable" des de la Cimera de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) a Kazajistan.

stats