FRANÇA
Internacional 26/01/2012

Els 10 eixos del programa socialista per a les presidencials franceses

François Hollande ha presentat aquest dijous els seus compromisos si arriba a l'Elisi. El candidat té previst augmentar un 15% els impostos a la banca i quatre punts l'interès fiscal a les rendes superiors a 150.000 euros

Ara
2 min
François Hollande. REUTERS

Barcelona"El canvi és ara!". Sota l'eslògan de campanya, el candidat socialista a l'Elisi, François Hollande, ha presentat aquest dijous el seu programa per a les presidencials franceses d'enguany. Hollande viu un moment de glòria després de reforçar el seu avantatge sobre Nicolas Sarkozy.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El programa es desgrana en 60 mesures polítiques i econòmiques, amb un cost previst de 20.000 milions d'euros que es finançaran a través dels 29.000 milions que el líder socialista té previst aconseguir d'excepcions fiscals.

1- Fiscalitat: augmentar un 15% els impostos a la banca i quatre punts (de 41% a 45%) l'interès fiscal a les rendes superiors als 150.000 euros anuals.

2- Treball: crear 150.000 llocs de treball per a la integració del joves. Hollande té previst que les empreses puguin contractar un jove de manera indefinida perquè acabi prenent el relleu a la persona que s'ha de jubilar en breu. El candidat també té previst encarir el cost dels acomiadaments.

3- Educació: crear 60.000 llocs de treball al sector en cinc anys. Hollande, però, ja no parla del mig milió de places de guarderia promeses al novembre. En l'educació universitària, Hollande vol evitar l'excessiva especialització d'algunes carreres.

4- Energia i medi ambient: reduir l'energia nuclear del 75% al 50% per al 2025.

5- Institucions: deu anys d'inhabilitació per a tots els funcionaris acusats de corrupció.

6- Sanitat: no entra en el concert, tot i que assegura que cal millorar l'atenció.

7- Immigració: emprendre "una lluita contra la immigració "il·legal". El candidat ha estat molt acurat en parlar de la "regularització" d'immigrants

8- Seguretat: sumar 5.000 policies durant el mandat socialista.

9- Justícia: millorar la independència de la justícia tot canviant el mètode de nomenament dels fiscals a través d'una reforma del Consell Superior del Poder Judicial. També s'ha compromès a millorar les condicions de vida dels detinguts.

10- Habitatge: controlar els lloguers en les zones on els preus són excessius, a part d'augmentar l'oferta d'habitatges assequibles a través de la creació de 2,5 milions de llars.

stats