FRANÇA
Internacional 27/04/2011

França absol els dos policies que no van socórrer dos joves el 2005

La mort de Benna i Traoré va provocar una onada de disturbis que va durar dues setmanes i va acabar amb 130 ferits i més d'un miler de cotxes i edificis cremats

Efe
1 min
El germà d'un dels joves morts el 2005 a París

ParísLa Justícia francesa ha absolt els dos policies que el 2005 no van socórrer dos joves que van morir als afores de París mentre fugien dels agents. Zyed Benna, de 17 anys, i Bouna Traoré, de 15, es van amagar en un transformador durant una persecució i van morir electrocutats. La mort dels dos joves va provocar una onada de disturbis a França on, durant dues setmanes, 130 persones van resultar ferides en els enfrontaments amb la policia i milers de cotxes i edificis van ser cremats. Els dos policies que han quedat absolts estaven acusats de no assistència a una persona en perill, però el Tribunal d'Apel·lació de París ha confirmat la sentència dels jutges de Bobigny que van considerar que no es podia portar els dos agents davant el jutge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'advocat de les famílies dels dos joves, Jean-Pierre Mignard, ha assegurat que aniran fins al final en aquest cas, que té previst apel·lar al Tribunal Suprem francès i que l'absolució es dóna per “por al que es pugui declarar al judici”. La situació del 2005 va obligar el primer ministre Dominique de Villepin a decretar l'estat d'emergència, mentre el ministre d'Interior d'aleshores, l'actual president, Nicolas Sarkozy, va defensar sempre la innocència dels agents.

stats