GRÈCIA
Internacional 29/06/2011

Continuen els distrubis a Atenes després d'aprovar-se el pla d'austeritat grec

Els 'indignats' no tenen cap intenció d'abandonar la plaça Sintagma. La vaga general conclou avui en una capital desbordada per enfrontaments entre manifestants i la policia

Cristina Mas (enviada Especial)
1 min
Més enfrontaments amb la policia a la plaça Sintagma. REUTERS

AtenesContinua la batalla campal al centre d'Atenes entre sindicalistes, indignats i la policia grega. Després de conèixer-se el resultat de la votació, en què el primer ministre grec, Jorgos Papandreu, ha aconseguit 155 vots dels 151 necessaris per triar endavant la primera part del pla d'austeritat per evitar la bancarrota del país, l'ambient a la plaça Sintagma d'Atenes –al costat del Parlament– s'ha anat escalfant.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

També a la seu del ministeri d'Economia, assetjada per alguns encaputxats que també haurien incendiat una oficina de correus a prop de la plaça.

Hi ha almenys 29 detinguts i 16 manifestants ferits, un d'ells un líder sindicalista dels treballadors municipals. D'altra banda, segons les forces de seguretat, hi ha 26 sindicalistes ferits.

Quan els diputats sortien del Parlament, els indignats han aconseguit parar el cotxe d'una diputada del partit comunista i li han empastifat la cara de iogurt grec.

Pel que fa les crítiques a la intervenció policial, la Creu Roja grega ha denunciat que la policia els ha atacat mentre intentaven atendre els ferits a la plaça.

stats