Internacional 01/12/2011

Primera vaga general a Grècia amb Papadimos al poder

És la setena jornada de protestes del 2011. Els principals sindicats grecs critiquen la reducció de sous i pensions, els acomiadaments massius de funcionaris, l'augment de l'atur i la pujada d'impostos

Agències
1 min

AtenesGrècia viu aquest dijous una nova vaga general, la setena del 2011 i la primera des que Lucàs Papadimos és el primer ministre del país. Les polítiques d'austeritat del nou govern són la causa de les protestes de la ciutadania grega.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els principals sindicats sumen uns dos milions d'afiliats entre la Confederació General de Treballadors (GSEE) i la Confederació d'Associacions de Funcionaris (ADEDY), i protesten per la reducció de sous i pensions, els acomiadaments massius de funcionaris i l'augment d'impostos indirectes, a més de l'atur.

Al llarg de la jornada d'aquest dijous els serveis de l'administració pública i municipal deixaran de funcionar, mentre que als hospitals tan sols hi haurà els serveis d'emergència.

Tribunals, ferrocarrils, transbordadors de passatgers, la marina, les escoles i les universitats també s'uneixen a l'aturada. En canvi, els transports públics d'Atenes detindran la seva activitat al principi i al final del dia i mantindran el seu funcionament a les hores punta.

La vaga general coincideix amb un consell de ministres en què es decidirà un nou projecte de llei en el marc de les mesures d'austeritat que el 26 i 27 d'octubre va exigir Brussel·les.

Segons l'acord, la Unió Europea (UE) deixarà un préstec de 130.000 milions d'euros a Grècia a canvi que la banca negociï la meitat del deute grec, i que el govern de Papadimos dugui a terme noves retallades.

stats