GRÈCIA
Internacional 16/11/2011

Papadimos supera la qüestió de confiança al Parlament grec

L'executiu del nou primer ministre de Grècia té consens suficient per aprovar el pla anticrisi acordat amb la Unió Europa

Agències
1 min
El Parlament de Grècia. AFP

AtenesLlum verda al Parlament grec per al nou executiu de Lukàs Papadimos, el primer ministre acabat d'estrenar. Tot i les tibantors d'últim moment amb el partit conservador, Nova Democràcia, el nou gabinet ha rebut el seu suport i el del partit sortint, els socialdemòcrates del Pasok.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El govern demana una qüestió de confiança. És una acció simbòlica, política", va dir dimarts el ministre de Finances, Evàngelos Venizelos. "Ajudarem la zona euro i a nosaltres mateixos si fem el que hem de fer ara, ràpidament, de forma responsable, perquè Grècia pugui ser sempre un membre de la zona euro".

Friccions amb Nova Democràcia

Poques hores abans de la votació al Parlament, el líder dels conservadors de Nova Democràcia es va tornar a desmarcar de la petició de la Comissió Europea d'un compromís per escrit que complirien els termes del rescat. Andonis Samaràs ja va dir la setmana passada que es tractava d'una "qüestió d'honor" i que ell ja havia donat la seva paraula.

Un símptoma de desunió és que diferents diputats socialistes han firmat una petició en què s'oposen a col·laborar amb Nova Democràcia i LAOS, el partit d'extrema dreta que té una cartera al nou govern.

stats