Grècia
Internacional 13/02/2012

Grècia celebrarà eleccions anticipades a l'abril

El govern de Papadimos conclourà a finals de març. Els líders dels partits polítics que han donat suport a l'acord amb la troica hauran d'entregar per escrit el seu compromís amb el pacte aquest dimecres

Efe
1 min
El primer ministre grec, Lucas Papademos.

AtenesEl portaveu del govern grec, Pantelís Kapsís, ha anunciat aquest dilluns que les eleccions anticipades a Grècia se celebraran aquest abril, tal com estava previst.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després que l'executiu tècnic, liderat per l'exbanquer Lukàs Papadimos, assumís el poder fa més de dos mesos, es va acordar que se celebrarien eleccions anticipades, un cop adoptades les mesures exigides per obtenir el préstec extern i una remissió d'almenys la meitat del deute grec.

Aquest diumenge, el Parlament hel·lè ha aprovat les mesures d'austeritat exigides per la troica a canvi del préstec que ha de salvar Grècia de la fallida. En aquest context, Kapsís ha anunciat que el govern de Papadimos conclourà el seu deure a finals de març i que "aleshores seran convocades les eleccions". A més, el portaveu del govern ha confirmat que els líders dels partits polítics que van donar suport aquest diumenge al Parlament a l'acord amb la troica hauran d'entregar a l'Eurogrup, per escrit i signat, el seu compromís de dur a terme les reformes i mesures d'austeritat establertes. "Les garanties dels líders polítics hauran de ser entregades dimecres", ha dit Kapsís, fent referència a la reunió de l'Eurogrup prevista per al pròxim dia 15 a Brussel·les.

stats