Internacional 10/06/2011

Greenpeace desplega una pancarta al Colosseu de Roma contra l'energia nuclear

L'organització vol convèncer la població per votar en contra del restabliment d'aquesta font energètica, prohibida al país des del 1987, després de l'accident de Txernòbil

Efe
1 min
Coliseu

RomaMembres de Greepeace han desplegat aquest matí una gran pancarta al Colosseu de Roma contra l'energia nuclear a Itàlia. Amb el lema "Itàlia, detingues la nuclear. Vota sí" a la pancarta, de 300 metres quadrats, els activistes han animat la població a votar "sí" en el referèndum de diumenge i dilluns sobre aquesta energia perquè s'aboleixi definitivament. Salvatore Barbera, dirigent de Greenpeace, ha declarat que han triat aquesta acció per cridar l'atenció, "ja que ara, més que mai, estem a un pas de l'èxit". Fa deu dies, Greenpeace va desplegar una altra pancarta durant el partit de la final de la Copa d'Itàlia entre l'Inter i el Palerm, a l'Estadi Olímpic de Roma, aquell cop amb el lema "Des de Milà a Palerm, detinguem l'energia nuclear".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les centrals nuclears, prohibides des del 1987

L'energia nuclear està prohibida a Itàlia per un referèndum celebrat el 1987, després de l'accident de la central de Txernòbil, a Ucraïna, però a principis del 2010 el govern de Silvio Berlusconi va aprovar un decret llei per tornar a aquesta mena d'energia, que posteriorment va ser confirmat pel Parlament. El referèndum per decidir sobre aquesta qüestió serà possible gràcies a la sol·licitud que el partit opositor Itàlia dels Valors (IDV) va presentar al gener. Després del desastre de Fukushima, l'executiu italià va decidir aparcar els plans nuclears fins que hi hagi un "aclariment" en el si de la Unió Europea (UE) sobre la seguretat d'aquesta mena de font energètica.

stats