Internacional 01/03/2011

Els Països Baixos proven des d'avui augmentar a 130 el límit a les seves autopistes i el Regne Unit estudia de fixar-lo a 128

L'executiu holandès espera que la mesura no suposi un augment dels accidents, sinó que els redueixi. A més, també es revisaran a l'alça les velocitats màximes en altres vies i passar alguns límits de 80 a 100 i altres de 100 a 120 km/h.

Efe
2 min

Brussel·lesEls Països Baixos assagen des d'avui un augment del límit màxim de velocitat fins als 130 quilòmetres per hora en alguns trams d'autopista, amb l'objectiu d'estendre'l a altres vies durant els pròxims mesos. La primera fase d'aquestes proves s'efectua en l'autopista A-7, entre Wognum i Zuric, al nord del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pla del l'executiu és aplicar la nova velocitat màxima en un terç de les autopistes holandeses -fins ara limitades a 120 quilòmetres per hora- durant l'actual legislatura.L'executiu espera que la mesura no suposi un augment dels accidents, sinó que, al contrari, els redueixi. A més, ha advertit en els últims dies que es perseguirà amb severitat als conductors que superin el nou límit. Durant els propers mesos, el país té previst també revisar a l'alça les velocitats màximes en altres vies i passar alguns límits de 80 a 100 i altres de 100 a 120.

La mesura de les autoritats holandeses s'engega només uns dies després que el govern espanyol decidís limitar amb caràcter temporal la velocitat màxima en totes les autopistes a 110 quilòmetres per hora, dintre d'un paquet amidades d'estalvi energètic per a mitigar els efectes de l'escalada del preu del petroli pel conflicte de Líbia. Amb aquesta limitació de velocitat el govern espanyol calcula que s'estalviarà un 15% en el consum de gasolina i un 11% en el de gasoil. El nou límit entrarà en vigor a Espanya a partir del 7 de març.

D'altra banda, el Regne Unit estudia augmentar els límits de velocitat a les autopistes de les 70 milles per hora actuals (uns 112 km/h) fins a 80 milles (128 km/h). En una política completament oposada a la del govern espanyol, el ministre de Transports britànic, Philip Hammond, ha assegurat en declaracions a Sky News que "no hi ha plans" per reduir els límits "en resposta a l'increment dels preus del petroli".

stats