Internacional 14/08/2012

Hollande assegura que utilitzarà tots els mitjans de l'estat per combatre la violència al carrer

16 policies van resultar ferits i 3 edificis públics van ser cremats el passat dilluns durant uns disturbis a la ciutat d'Amiens

Agències
2 min
Alguns dels edificis incendiats durant els disturbis han quedat completament calcinats. Reuters

ParísEl president francès, François Hollande, ha assegurat aquest dimarts que s'utilitzaran tots els mitjans públics per combatre els episodis de violència com el que va succeir dilluns a la nit a Amiens, on un grup d'unes cent persones va incendiar 3 edificis públics, diversos cotxes i es va enfrontar a la policia, provocant un balanç de 17 agents ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“L'estat mobilitzarà tots els seus mitjans per combatre aquesta violència”, ha dit Hollande durant l'homenatge a dues agents de policia assassinades al juny per un delinqüent reincident. “La seguretat és, per als poders públics, no només una prioritat sinó una obligació”, ha explicat el president, que també ha avançat que en el pressupost del 2013 hi haurà mitjans suplementaris per a la policia i la Gendarmeria.

Hollande ha recordat que s'han designat una quinzena de “zones de seguretat prioritària” a tot França on es destinaran més mitjans i més agents. Entre aquestes zones hi ha els barris del nord d'Amiens, centre dels disturbis de dilluns.

Disturbis violents a Amiens

16 policies van resultar ferits dilluns en els desordres que van provocar un centenar de joves, que van cremar una escola, un pavelló esportiu, un centre d'oci, diversos cotxes i molts contenidors i papereres, que utilitzaven com a barricades.

La policia, que no va dur a terme cap detenció, va haver de demanar reforços a tota la regió per dispersar els joves participants en el disturbi, que havia començat arran d'un control a un automobilista que conduïa de forma perillosa.

“Els enfrontaments van ser molt, molt violents”, ha dit l'alcalde d'Amiens, Gilles Dumailly, a la televisió francesa BFM, descrivint "l'escena de devastació" de dilluns. L'oficina de l'alcalde calcula que les destrosses suposaran un cost d'aproximadament un milió d'euros.

El ministre d'Interior, escridassat

El ministre d'Interior francès, Manuel Valls, ha sigut escridassat aquest dimarts a Amiens per un grup d'un centenar de joves mentre intentava entrar a l'Ajuntament de la ciutat. Valls ha promès restablir “la llei i l'ordre” i ha considerat inacceptable que els agents de policia siguin atacats amb armes de foc.

stats