IRLANDA
Internacional 22/01/2011

Brian Cowen anuncia que plega com a president del seu partit però continua com a primer ministre

L'anunci del líder del Fianna Fáil, el partit del govern, arriba només dos dies després de la convocatòria d'eleccions parlamentàries per a l'11 de març

Agències
1 min
El primer ministre irlandès i fins ara president laborista, Brian Cowen.

Dublín p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer ministre d'Irlanda, Brian Cowen, ha anunciat que deixa la presidència del seu partit, el Fianna Fáil. La decisió de Cowen, fortament qüestionat per dirigents de la formació que lidera el govern irlandès, arriba només dos dies després que convoqués eleccions parlamentàries per a l'11 de març. Cowen ha assegurat que es mantindrà en el càrrec de primer ministre fins a la data d'aquests comicis, però dimarts que ve haurà de fer front a una moció de censura que ja li ha presentat el Partit Laborista, a l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anunci de Brian Cowen de plegar com a president del Fianna Fail arriba al final d'una setmana especialment convulsa per al taoiseach (primer ministre en gaèlic). Dilluns ja va superar un vot de confiança al parlament que havia sorgit d'un membre del seu partit mateix, el ministre d'Afers Estrangers Micheal Martin.

stats