IRLANDA
Internacional 25/02/2011

Irlanda escull un nou govern condicionat per les pautes estrictes del rescat financer

El primer ministre irlandès, Brian Cowen, s'ha vist obligat a avançar les eleccions més de dos anys. Les enquestes apunten que els guanyadors seran democratacristians del Fine Gael (Família Irlandesa) i laboristes.

Redacció / Agències
1 min
Un dona vota en un col·legi electoral irlandès.

DublínTres milions d'irlandesos estan convocats avui a les urnes per celebrar eleccions legislatives. Els comicis d'avui estan marcats per la profunditat de la crisi del país i el rescat que van establir la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. Els deutes del govern irlandès han obligat als conservadors del Fianna Fáil (Soldats del Destí) a avançar la convocatòria dos anys (els mandats són de cinc).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les eleccions s'han avançat encara més del que s'esperava. El primer ministre, Brian Cowen, preveia aprovar primer els pressupostos del 2011 i fer les eleccions l'11 de març. Però l'amenaça dels democratacristians del Fine Gael (Família Irlandesa) d'una moció de censura i la pressió generalitzada van fer descavalcar del govern la crossa dels Verds, i Cowen es va veure abocat a precipitar encara més els comicis i també anunciar que deixa la política.

stats