ITÀLIA
Internacional 15/11/2011

El partit de Berlusconi dóna suport a Monti

El secretari general del Poble de la Lliberat diu, després de reunir-se amb el nou primer ministre, que el nou govern de Monti "arribarà a bon port"

Agències
1 min

RomaEl secretari general del Poble de la Llibertat (PDL), Angelino Alfano, ha assegurat en acabar la reunió amb el nou primer ministre, Mario Monti, que el partit de Berlusconi donarà suport al nou executiu sempre que es compleixin les reformes exigides per la UE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem reiterat que els compromisos amb la Unió Europea són la pedra angular del nostre compromís pragmàtic [...]. Estem treballant, tal com va auspiciar Berlusconi, pel bé d'Itàlia i per l'interès de la nació. Pensem, vistos els fets, que l'intent de Monti de formar govern arribarà a bon port", ha dit durant una roda de premsa després de la reunió amb el nou premier.

Monti s'ha reunit aquest matí de dimarts amb els dos partits majoritaris del Parlament italià, el Partit Democràtic i el Poble de la Llibertat. Després de les negociacions per a la formació del nou govern, el nou primer ministre s'ha reunit amb el president d'Itàlia, Giorgio Napolitano, per acabar de perfilar l'executiu, ja amb noms concrets.

Està previst que el nou govern s'anunciï dimarts al vespre o bé diumenge al matí, just a temps perquè passi una qüestió de confiança al Senat i Parlament italià abans de divendres i aconseguir així, si és possible, calmar els mercats.

stats