Internacional 24/07/2011

L'autor de la matança de Noruega acusa Zapatero d'haver-se "rendit als musulmans"

Anders Breivik diu en el seu 'manifest' que el president espanyol va arribar al poder gràcies a Al-Qaida. Lamenta la fragmentació de l'ultradreta espanyola, en la qual situa Plataforma per Catalunya

Efe
2 min

OsloL'autor confés de la massacre de Noruega, Anders Breivik, acusa el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de rendir-se davant dels musulmans i d'haver arribat al poder gràcies a Al-Qaida. Són observacions que apareixen en el seu 'manifest' publicat a internet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En l'escrit, de 1.500 pàgines i titulat 2083. Una declaració d'independència europea i conegut aquest diumenge, Anders Behring Breivik carrega diverses vegades contra Zapatero, a qui anomena "mostela apaivagada", i contra alguna de les seves polítiques en les últimes dues legislatures.

Assegura que Espanya "ha oblidat el seu passat" de reconquesta i que Zapatero "ha rendit el país als musulmans i a la immigració massiva" des que va accedir a la Moncloa. Afirma, fins i tot, que ha provocat un "efecte crida" conegut a tota l'Àfrica i part d'Àsia.

A més, apunta que en nomenar ministra de Defensa "una dona embarassada", en referència a Carme Chacón, el president espanyol es va burlar de les seves forces armades donant a entendre "que no tenia intenció de defensar-se" davant dels musulmans.

Breivik escriu també que els socialistes espanyols tenen la "fantasiosa visió" de "convertir Europa en una utopia de multiculturalisme postmodern".

En el manifest, que sembla que va acabar hores abans del doble atemptat que va acabar amb la vida de 93 persones, l'autor confés de la massacre esmenta almenys 92 vegades "Espanya", a la qual es refereix extensament quan tracta de reescriure la història des d'una perspectiva "islamòfoba".

A més de Zapatero esmenta el socialista Juan Fernando López Aguilar per uns comentaris sobre la Constitució Europea, el popular Gustavo de Arístegui, del qual diu "que és una mica massa fluix", i Maria Teresa Fernández de la Vega, a la qual defineix com a mestra de la correcció política.

Sobre la banda terrorista ETA, l'autor assegura que és una "entitat hostil per defecte" per als seus plans de conquerir Europa, però assegura que "no es prendran mesures" contra ella fins que el seu hipotètic grup de seguidors, als que anomena "cavallers justiciers nacionalistes ", hagin pres el control" polític i militar "d'Espanya.

A més, fa un repàs de l'escena política espanyola d'"ultradreta", que qualifica de "molt fragmentada i inestable", i esmenta la Falange Espanyola, Espanya 2000, Alianza Nacional, Democracia Nacional, Força Nova, Plataforma per Catalunya i el Partit d'Acció Demòcrata Espanyola.

En aquest àmbit, repassa els resultats municipals de les eleccions de 2007 i confia que la seva participació millori en els comicis locals i autonòmics de 2011, dels quals no sap els resultats en el moment d'escriure.

stats