Xarxes
Internacional 14/10/2011

Llum verda per tuitejar al Parlament britànic

La Cambra de Comuns ha votat a favor que els diputats puguin utilitzar Twitter durant els debats polítics

Efe
2 min

LondresEls parlamentaris britànics podran seguir tuitejant des dels seus seients durant els debats. Aquesta ha sigut la decisió de la Cambra dels Comuns, que ahir va sotmetre a votació la pertinença en l'ús de de la xarxa social Twitter durant les sessions parlamentàries.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La votació dels Comuns ha bloquejat una iniciativa d'un grup de veterans parlamentaris conservadors que consideraven que l'ús de tauletes electròniques i telèfons intel·ligents a la cambra suposa un “descrèdit” per a la institució democràtica.

L'ús de les xarxes socials s'ha estès durant els últims anys entre la classe política britànica, fins al punt que 226 parlamentaris tenen un compte personal a Twitter, i líders com el laborista Ed Miliband i el viceprimer ministre liberal demòcrata, Nick Clegg, compten amb més de 50.000 seguidors.

Alguns usuaris de la xarxa social, com @Tweetminster, agrupen els missatges que envien els parlamentaris durant els debats a la Cambra dels Comuns, creant una discussió paral·lela entre els polítics.

Davant les queixes d'alguns diputats, el president del Comitè de Procediments, Greg Knight, va redactar un escrit defensant l'ús de dispositius electrònics per enviar missatges i recollir informació útil per als discursos, del qual opina que no va en detriment del “decòrum” a la cambra.

El document es va presentar a votació amb les esmenes afegides per un grup d'onze parlamentaris que pretenien limitar l'ús de Twitter i altres programes de missatgeria per a casos “d'urgència”. Les esmenes van quedar descartades per una majoria de 206 vots davant de 63, de manera que els parlamentaris podran continuar utilitzant els seus dispositius mòbils sense restriccions.

Segons un acord informal entre els membres dels Comuns, s'accepten l'ús de dispositius de dispositius mòbils de dimensions més reduïdes –com BlackBerry, iPhone i iPad-, però no està ben vist l'ús d'ordinadors portàtils.

stats