MÓN
Internacional 10/08/2011

Londres dorm per primera vegada en quatre dies mentre Manchester crema

El blindatge de la capital, on s'han desplegat 16.000 policies, ha evitat que es repeteixi la violència dels últims dies. Ara els disturbis s'escampen a ciutats com Manchester, on més de 2.000 joves s'han enfrontat a la policia. A Birmingham, han mort tres persones d'origen musulmà en un atropellament, que no se sap si està relacionat amb els aldarulls. Gairebé 700 persones han sigut detingudes

Redacció
2 min
El desplegament policial ha impedit que la violència es repetís als carrers de Londres / EFE

LondresEls londinencs han pogut aclucar els ulls aquesta nit amb certa tranquil·litat, després que en els darrers tres dies s'hagin viscut a la capital britànica les pitjors escenes de violència urbana dels últims trenta anys. L'impressionant desplegament policial, amb més de 16.000 agents, anunciat pel primer ministre, David Cameron, ha aconseguit apagar a Londres les flames d'uns aldarulls que ara s'escampen a ciutats com Manchester, Birmingham, West Bromwich, Nottingham o Wolverhampton. A Manchester, on s'han produït els disturbis més violents, més de 2.000 joves s'han enfrontat a la policia i han cremat un centre comercial. Des que van començar els aldarulls, Scotland Yard ja ha detingut 684 persones, la majoria per saquejos i desordres públics. A més, també hi ha 111 agents ferits i ahir es va conèixer que els disturbis ja han provocat un mort.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Birmingham, tres persones més han mort en un atropellament que encara no se sap si està relacionat amb els aldarulls. Segons les primeres investigacions de la policia, l'incident ha tingut lloc cap a la 1 h de la matinada a Winson Green. Segons sembla, els tres homes tornaven a casa des d'una mesquita quan un cotxe els ha passat per sobre.

Per evitar que una quarta nit d'aldarulls tornés a assolar els comerços de Londres, molts cinemes, teatres, pubs i nombrosos comerços han abaixat la persiana de manera preventiva, davant el temor que se'ls ataqués. La inusual imatge dels carrers buits, al centre de la ciutat, ha provocat l'aparició de grups d'autodefensa, veïns organitzats que diuen que volen col·laborar amb la policia per “protegir la ciutat i evitar el caos”. Els agents, però, ja han hagut d'evitar algun linxament contra persones de minories ètniques, contra qui aquests grups d'autodefensa, integrats majoritàriament per blancs, apunten les seves ires.

stats