ITÀLIA
Internacional 14/02/2011

Manifestació massiva de dones contra Berlusconi

Milers de dones italianes protesten contra el primer ministre italià per defensar la dignitat de la dona davant els escàndols sexuals que s'atribueixen al Cavaliere.

Agències
1 min
Una dona demana que Berlusconi vagi a la presó.

RomaCentenars de milers d'italianes es van manifestar ahir en més de cent ciutats del país per defensar la dignitat de la dona davant els escàndols sexuals del primer ministre italià, Silvio Berlusconi. Convocades pel moviment "Si no és ara, quan?", promogut per internet i amb el suport de col·lectius feministres, portaven cartells amb la lletra D de dignitat. El diari La Repúbblica parla d'un milió de manifestants a la Piazza del Popolo de Roma.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Reacció de Berlusconi

D'altra banda, el primer ministre italià ha qualificat de "vergonya" i "subversives" les manifestacions per defensar la dignitat de la dona. "Són mobilitzacions partidistes en contra de la meva persona i impulsades per una esquerra que utilitza qualsevol mitjà per intentar vèncer un adversari que no pot guanyar a les urnes", ha protestat Berlusconi, en una trucada al programa de teleivisó Mattino Cinque. El mandatari, per a qui la Fiscalia de Milà sol·licita el judici immediat per suposada incitació a la prostitució de menors, ha assegurat que aquestes protestes són "un pretext per mantenir una tesi judicial que no es correspon amb la realitat. "Totes les dones que m'han conegut saben amb quanta consideració i respecte em relaciono amb elles", ha assegurat el també propietari de Mediaset, i ha afegit que "sempre he intentat que tota dona se senti especial". En aquest sentit, Berlusconi ha manifestat que creu que les dones tenen "alguna cosa més" que els homes: "Sempre han estat millors a l'escola, són més intel·ligents i estan més preparades, són més responsables i arriben a la solució dels problemes sense tants giravolts".

stats