Alemanys
Internacional 18/12/2010

Merkel qualifica de “guerra”, per primera vegada, la situació a l'Afganistan en una visita sorpresa

La cancellera alemana, Angela Merkel, viatja per sorpresa a l'Afganistan per visitar els soldats alemanys desplegats a la regió nord i qualifica de “guerra”, per primera vegada i sense embuts, la situació que viu aquest país, segons recullen els mitjans alemanys

Agències
1 min
Angela Merkel amb una armilla antibales.

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } “Aquí no tenim només un context conflictiu, aquí esteu involucrats en batalles com les que es donen a la guerra. Aquesta és per a nosaltres una situació totalment nova”, ha assegurat la cancellera davant centenars de soldats alemanys destacats a les instal·lacions militars de Kundus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La visita de Merkel, que té com a objectiu “agrair” a les tropes el treball que estan realitzant a l'Afganistan, s'ha vist precedida per la mort d'un soldat alemany de 21 anys en un “tràgic accident”, segons la cancellera. El seu viatge es produeix dies després que l'Executiu federal hagi anunciat que a finals 2011 començarà la retirada dels gairebé 5.000 militars alemanys desplegats a l'Afganistan.

La participació de Alemanya a la guerra de l'Afganistan ha estat molt criticada per la societat i pels polítics alemanys. Fins al punt que el conflicte ha esdevingut el principal repte d'afers estrangers de la cancellera i, fins fa un any, no en parlava en públic, sempre evitant referir-se a “guerra”. La societat li critica que no ha estat capàs d'explicar el perquè de la participació alemanya al conflicte. És la primera vegada des de la Segona Guerra Mundial que Alemanya envia tropes a una guerra a l'estranger.

stats