ALEMANYA
Internacional 11/04/2012

El partit de Merkel vol impedir el repartiment de 25 milions d'exemplars gratuïts de l'Alcorà

El partit conservador denuncia una "acció propagandística agressiva". Assegura que el col·lectiu salafista pretén captar nous seguidors

Efe
1 min

BerlínEl partit de la cancellera alemanya, Angela Merkel, la Unió Cristianodemòcrata Alemanya (CDU), es proposa impedir el repartiment de milions d'exemplars gratuïts de l'Alcorà per part del col·lectiu de salafistes, com a part d'una campanya per difondre a Alemanya el llibre sagrat musulmà. El vicepresident del grup parlamentari conservador, Günter Krings, ha fet una crida aquest dimecres a frenar el que ha qualificat d'"acció propagandística agressiva" dels salafistes, perquè considera que darrere d'això hi ha una intenció de captar seguidors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informacions del setmanari 'Focus', aquest col·lectiu fonamentalista pretén repartir fins a 25 milions d'exemplars de l'Alcorà a Alemanya, Àustria i Suïssa.

Els serveis secrets d'Interior observen des de fa temps moviments dels salafistes alemanys, que durant les últimes setmanes han començat a regalar els llibres en zones de vianants de nuclis urbans, especialment a l'estat de Renània, al Nord-Westfàlia.

Un alcorà a cada casa

El propòsit declarat del col·lectiu és que a cada casa hi hagi un exemplar del text sagrat, independentment de la religió que professin els seus membres, tot i que preferentment s'orienten als no musulmans.

A Alemanya hi viuen uns 3,5 milions de musulmans, entre els quals els salafistes, que formen una minoria d'uns 2.500 membres, segons estimacions dels serveis secrets alemanys, que mantenen en observació aquest grup radical islàmic, que té com a objectius prioritari el reclutament de nous militants, especialment joves.

stats