Unió Europea
Internacional 18/11/2011

Merkel replica a Cameron que l'eurozona ja fa el que pot per superar la crisi del deute

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha fet evidents les diferències que té amb el primer ministre britànic, David Cameron, sobre Europa en una reunió que han tingut a Berlín

Agències
1 min
Merkel i Cameron a Berlín

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre britànic, David Cameron, han intentat a Berlín mostrar els seus punts de coincidència però no han pogut amagar les diferències de fons entre tots dos sobre el projecte de construcció europea.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A preguntes dels periodistes, Cameron i Merkel han reconegut que no han acostat posicions en qüestions com ara el paper que ha de tenir el Banc Central Europeu en la crisi (hauria de ser molt més actiu, segons el Regne Unit) i la proposta alemanya de crear una taxa Tobin sobre les transaccions financeres que Londres rebutja de ple.

"Òbviament, no estem d'acord en tots els punts", ha dit el primer ministre britànic, que ha reclamat que "totes les institucions europees [inclòs el BCE] han de defensar l'euro. És necessari que això passi".

A més, Merkel ha replicat a Cameron que els països de la zona euro ja fan tot el que poden per sortir de la crisi de l'euro. "La petició britànica que fem servir més potència de foc per recuperar la confiança en l'eurozona és encertada. Però no podem pretendre tenir els poders que no tenim perquè els mercats se n'adonaran ràpidament que això no funcionarà".

stats