Internacional 18/05/2011

Merkel vol unificar les vacances i la jubilació a la Unió Europea

La cancellera alemanya critica que "uns tinguin moltes vacances i d'altres molt poques" i assegura que "això a la llarga no funciona"

Efe
2 min
Merkel vol més dades La cancellera alemanya  ha evitat posicionar-se aquesta setmana a l'espera de tenir més informació i mantenir més contactes.

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, vol que s'unifiqui l'edat de jubilació i les vacances als diferents països de la Unió Europea (UE), en vista de les grans diferències que hi ha entre ells. Merkel ha criticat aquesta nit les jubilacions anticipades i els períodes de vacances en alguns països en un acte de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), que presideix, a la localitat de Meschede, a l'estat occidental de Renania del Nord-Westfalia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No es tracta només de no endeutar-se més, "sinó que en països com Grècia, Espanya o Portugal no es puguin produir jubilacions abans que a Alemanya" i "que tots s'esforcin una mica de la mateixa manera, això és important". "No podem tenir una divisa comuna i que uns tinguin moltes vacances i uns altres molt poques. A la llarga això no funciona", ha dit Merkel. Alemanya està perllongant l'edat de jubilació a poc a poc de 65 a 67 anys i la legislació estableix en aquest país unes vacances anuals mínimes per als treballadors de 20 dies laborables a l'any.

Merkel ha reiterat la solidaritat d'Alemanya amb Grècia a l'hora que el país hel·lè superi la seva crisi de deute i pressupostària, encara que lligada a dures negociacions. "Per descomptat que apostem per l'euro i naturalment no desitgem que fracassi i que [una crisi així] ens arrossegui a tots", ha dit Merkel en el mateix acte. "No podem ser simplement solidaris i dir que aquests països poden seguir actuant com fins a ara. Sí, Alemanya ajuda, però Alemanya només ajuda si els altres s'hi esforcen. I això cal demostrar-ho". Després de subratllar que l'euro continua sent una moneda estable, la cancellera alemanya ha dit també que "la veritat és també que si no estem alerta en el futur, això pot ser d'una altra manera. I per això tots els Estats han d'atenir-se que la base de la nostra actuació ha de ser una administració sòlida".

stats