Itàlia
Internacional 29/08/2012

Monti porta els deures a Merkel

El primer ministre italià viatja a Berlín amb les reformes fetes i una agenda plena de projectes

Sandra Buxaderas
1 min
L'ESTRATÈGIA DE L'EXCOMISSARI EUROPEU
 El tecnòcrata Mario Monti visita avui la cancellera Angela Merkel a Berlín amb la intenció de demanar-li que lluiti per mantenir a ratlla els dirigents polítics i de banca alemanys que veuen encara Itàlia com un país de disbauxa.

RomaEl cap de l'executiu italià creu que el seu país ha fet un sacrifici enorme des que va arribar al poder, el novembre passat, i que ara li toca començar a recollir-ne els fruits. Monti espera respirar una mica aquesta tardor, després d'un agost amb els mercats més calmats i quan l'ombra de les eleccions anticipades a Itàlia sembla haver-se disipat. L'excomissari europeu confia que podrà treballar fins a finals de legislatura, que s'esgota a la primavera.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mandatari, però, sap que Itàlia s'examina cada setmana i viu sota l'amenaça de noves turbulències. Per això avui, quan es trobi amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a Berlín, Monti li exposarà que Itàlia ha fet la feina i ara li toca a Europa ajudar-la en cas de noves tempestes en el mercat del deute.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats