ROMA, ITÀLIA
Internacional 07/02/2011

Moren quatre germans en un incendi en un campament de gitanos a Roma

L'Ajuntament pretenia desmantellar el campament. Els nens, d'entre quatre i onze anys, van provocar el foc després d'encendre una estufa de llenya per escalfar-se a la nit

Efe
1 min
La policia observa el lloc on va ocórrer l'incendi

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } Quatre germans d'origen romanès i d'entre quatre i onze anys d'edat van morir la nit passada en un incendi en un campament gitano situat als afores de Roma, segons informen avui els mitjans de comunicació italians. L'origen de les flames podria haver estat una estufa de llenya que els nens havien encès per escalfar-se durant la nit, segons el diari italià Corriere della Sera. En el moment del succés els quatre germans es trobaven sols a l'interior de la barraca en la qual vivien des de feia un any ja que els pares havien sortit a comprar menjar a un restaurant de menjar ràpid.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quatre fills de la mateixa família es van salvar de les flames al trobar-se fora de la barraca en el moment de l'incendi, assenyala el diari Il Messaggero. Va ser precisament una germana dels quatre morts la que va donar la veu d'alarma en veure les flames que envoltaven la barraca encara que els bombers no van poder fer res per salvar la vida dels nens, que van morir carbonitzats. Després de conèixer la tragèdia l'alcalde de Roma, Gianni Alemanno, ha lamentat el succés i ha dit que “aquesta és una tragèdia realment horrible per a la ciutat, és la tragèdia d'aquests maleïts campaments. He donat moltes vegades la veu d'alarma perquè siguin desmuntats perquè són molt perillosos”. El mandatari ha assegurat que l'Ajuntament ha intentat desmantellar aquest tipus de campaments en diverses ocasions però que sempre s'han trobat davant d'“impediments burocràtics”.

stats