Internacional 10/01/2011

El Papa demana al Pakistan que revoqui l'anomenada llei de la blasfèmia

Benet XVI, en el mateix discurs també a llençat l'alarma sobre "l'educació sexual" que ha dit que "amenaça la llibertat religiosa"

Agències
1 min
El Papa Benet XVI durant el seu discurs al cos Diplomàtic acreditat al Vaticà. Foto: Getty Images

RomaEl Papa Benet XVI ha demanat al Pakistan que revoqui la seva llei antiblasfèmia, en el seu discurs anual adreçat a diplomàtics i dedicat aquesta vegada a la llibertat religiosa. En una ocasió poc habitual, el Papa ha utilitzat un discurs públic per demanar a un país que canvii una de les seves lleis, apel·lant a la manca de llibertat de culte que considerada que es pateix al Pakistan i en particular als països musulmans, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La crida del Papa contra la llei de la blasfèmia arriba dies després que un polític pakistanès que s'oposava a la legislació fos assassinat pel seu propi guardaespatlles. El Papa ha dit que la llei serveix de pretext per aplicar violència contra les minories religioses com la cristiana en els països de majoria musulmana. Benet XVI també ha apel·lat als governants del Pròxim Orient a protegir les seves poblacions cristianes, fent referència a les bombes en esglésies que recentment han explotat a Egipte i l'Iran.

Benet XVI, en el mateix discurs davant del cos diplomàtic acreditat a la Santa Seu també ha llençat l'alarma sobre "l'educació sexual" que ha dit que "amenaça la llibertat religiosa". Pel Papa "alguns cursos d'educació sexual o civil transmeten visions de la persona o de la vida contraries a la fe i a la mateixa raó".

stats